Tips Turkije

Appartement "The Valley" te huur in Side.

TOP APPARTEMENT

 

Beschikbaarheid en prijs van het appartement

 

BESCHIKBAARHEID

 

 

HUURPRIJS

 

Reserveren kan op:

• +32 478 29 16 75

thevalleyside@outlook.com

 

Voor meer informatie:

NL

 

 

EN

 

Vereiste reisdocumenten voor Turkije

 

Je kan zowel met een identiteitskaart als met een Internationaal Paspoort Turkije binnen via de luchthaven. Voor kinderen jonger dan 12 jaar dien je ook een identiteitsbewijs met foto voor te leggen.

.

Aanvankelijk maakte de Turkse overheid bekend dat vakantiegangers vanaf 10 april hun visum alleen nog online kunnen bestellen. De maatregel gaat nu echter pas in november 2014 in, mede onder druk van de internationale reiswereld. Het is voorlopig nog mogelijk om ter plaatse een visum aan te kunnen vragen op een Turkse luchthaven. Tracht 15 euro/pers in cash mee te nemen in je handbagage. (men kan niet betalen met creditkaart)

 

Online visum per november

De kosten voor het online visum dat in november wordt ingevoerd zijn €15,- en moeten per creditcard betaald worden. U ontvangt het elektronische visum na betaling per e-mail. Deze moet uitgeprint en meegenomen worden. Op deze manier wil de Turkse overheid besparen op het personeel dat nu nog op luchthavens visa verstrekt aan aankomende passagiers. Het is vanaf november dan ook niet meer mogelijk een visum te krijgen op een Turkse luchthaven.Een visum voor Turkije is zes maanden geldig. Reizigers mogen op een toeristenvisum maximaal drie maanden in Turkije blijven. Het Turkse visum online aanvragen via de website www.evisa.gov.tr

 

Het juiste uur in Turkije

 

Je dient het uurwerk één uur vooruit te zetten.

 

Geld

 

Indien mogelijk neem voldoende euro's mee om te wisselen in een bank of wisselkantoor.

Geld afhalen zorgt voor extra transactiekosten.

 

Gezondheid

 

Meer informatie omtrent mogelijke vaccinaties en/of ziektes is te bekomen via de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

 

GSM

 

Let op met het sturen van berichten en het bellen naar het thuisland. De kosten kunnen hoog oplopen. Maak gebruik van de gratis Wifi in het resort en het appartement.

Tracht eveneens geen Turkse simkaart in een Belgische GSM te steken. Na 21 dagen zal je GSM niet meer functioneren.

 

 

Copyright © 2014 VAN LOOY Arno. All Rights Reserved