Turkije en Side

Appartement "The Valley" te huur in Side.

TOP APPARTEMENT

 

Beschikbaarheid en prijs van het appartement

 

BESCHIKBAARHEID

 

 

HUURPRIJS

 

Reserveren kan op:

• +32 478 29 16 75

thevalleyside@outlook.com

 

Voor meer informatie:

NL

 

 

EN

 

Turkije

 

Turkije, is een transcontinentale staat, die zowel in Azië (voor het grootste deel) als in Europa ligt. Toch wordt de republiek vaak geheel tot Europa gerekend, vanwege culturele, politieke en geschiedkundige redenen. Turkije is een democratische rechtsstaat en een parlementaire republiek met een president aan het hoofd. De hoofdstad en de regeringszetel van het land is Ankara.

 

Het oudste en westelijke deel van de grootste stad Istanboel, en het gebied ten westen daarvan ligt in Europa. Het Aziatische en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden.

 

Turkije wordt begrensd door Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Turkije heeft in totaal 6530 km aan kustlijn.

 

Side

 

"Waar rust, natuur en toerisme elkaar treffen."

 

Side is één van de mooiste en meest populaire badsteden aan de Turkse Riviera, waarvan het antieke centrum is gelegen op een schiereiland aan de Middellandse zee, met een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat.

 

De badplaats is omringd door prachtige ruines, de Tempel van Apollo pal aan de kust en een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater waar vandaag de dag nog steeds voorstellingen worden gegeven.

 

Vanwege het culturele en historische erfgoed van Side zijn lokale bouwvoorschriften zeer streng. De gemeente hoopt zo te kunnen waarborgen dat het unieke karakter van Side bewaard blijft. Dit tot op heden met groot succes. Een wandeling door de hoofdstraat van Side brengt u naar de pittoreske haven vol met boten en de kades met restaurants en cafés waar u kunt genieten van een maaltijd of een drankje.

 

De lange zandstranden aan weerszijden van het schiereiland zijn een van de mooiste van de hele Turkse kust en maken Side tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Paragliding, duiken, waterskiën en alle andere vormen van watersport zijn aanwezig terwijl vele wellicht enkel willen genieten van de warme Mediterrane zon.

 

Side ligt in het centrum van een mooi en divers gebied waar het Taurus gebergte overgaat in de vlakte van Pamphylia. Het ongerept Sorgun Bos ten oosten van de badplaats is een mooie plek voor wandelingen en paardrijden. Twee golfbanen zullen in dit gebied worden aangelegd naast de 6 golfbanen in Belek, slechts 30 minuten verwijderd van Side. Side zal het centrum worden van het golfgebied Antalya met in de planning in totaal 30 banen verspreid over de regio die in de komende 10 jaar zullen worden gerealiseerd. Een waar nieuw golfgebied in Europa in de directe omgeving van Side.

 

Het nabij gelegen dorp Aspendos heeft een adembenemend Romeins theater, waar jaarlijks gedurende de zomer een festival wordt gehouden met wervelende shows, opera, ballet en musicals. De watervallen van de rivier Manavgat is nog een populaire lokale bezienswaardigheid. Landinwaarts in de bergen in het Koprulu Canyon National Park bevind zich één van de meest populaire rafting rivieren van Turkije.

Copyright © 2014 VAN LOOY Arno. All Rights Reserved